درباره زیمنس
زیمنس یکی از قدیمیترین برندهای صنعت آلمان است که با بیش از ۱۷۰ سال سابقه، تاریخچهای درخشان در نوآوری و مهندسی در سطح جهانی دارد. زیمنس (SIEMENS AG) شرکت آلمانی چندمنظورهای است که مرکز مدیریتی آن در برلین و مونیخ واقع شده است. این شرکت، با توجه به شعبههای متعدد فعالیت، بزرگترین شرکت ساختوتولید و صنعت اروپا است. تاریخچهی فعالیت زیمنس قدمتی ۱۷۰ ساله دارد که در بازههای مختلف، تاثیرات این شرکت بزرگ را بر فناوریهای انقلابی تاریخ و تجاریسازی آنها مشاهده میکنیم.
زیمنس در حال حاضر در حوزههای صنعت، انرژی، سلامت و زیرساخت و صنایع شهری فعالیت میکند. این شرکت آلمانی در حوزهی سلامت و ساخت و فروش تجهیزات پزشکی یکی از فرمانروایان بازار است. ۱۲ درصد از درآمد زیمنس از این بخش تامین میشود و دومین واحد پرسود آنها پس از اتوماسیون صنعتی است.
زیمنس عضو شاخص سهام Euro Stoxx 50 است. این شرکت بههمراه زیرمجموعههای متعدد خود در حال حاضر حدود ۳۷۲ هزار کارمند در سرتاسر جهان دارد. تاریخچهی غنی این شرکت باعث شده تا در وبسایت آن، محتوایی مفید و با جزئیات کامل از این تاریخ ۱۷۰ ساله منتشر شود. زیمنس یک موسسهی اختصاصی برای بخش تاریخچهی خود تاسیس کرده است.
تاریخچهی تاسیس
شرکت زیمنس در سال ۱۸۴۷ و توسط ورنر فون زیمنس و پس از طراحی یک پوینتر تلگراف توسط او تاسیس شد. این مخترع ۳۰ ساله در آن زمان با اختراع خود قصد داشت تا تلگراف الکتریکی ساخته شده توسط چارلز ویتستون و ویلیام فاثرگیل کوک را بهبود ببخشد. جورج هالسکه، همکار زیمنس در طراحی این تلگراف بود و این دو با همکاری هم، شرکت تولید تلگراف Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halsk را برای طراحی بهتر و ساخت تلگرافهای جدید تاسیس کردند. این شرکت در ۱۲ اکتبر سال ۱۸۴۷ با ۱۰ نفر نیرو کار خود را شروع کرد.
مهندسی ولتاژ بالا و حضور جدی جهانی
ورنر فون زیمنس در سال ۱۸۶۶ مهمترین تاثیر خود را در تاریخ مهندسی برق ثبت کرد. او با پیروی از تحقیقات و تجربههای مایکل فارادی، اصول ساخت دینام را فراگرفت و اولین ماشین دینام را بهعنوان اولین نسل از ژنراتورهای بزرگ امروزی تولید کرد. زیمنس برخلاف دیگر محققانی که در سرتاسر جهان، درگیر طراحی این دستگاه بودند، بهسرعت به ارزش اقتصادی آن پی برد و در اولین اقدام، در سال ۱۸۶۷ پتنت آن و حق تجاریسازی ماشین دینام را به نام خود ثبت کرد.
امکان تولید انبوه ماشین دینام سرانجام پس از ۱۰ سال تحقیق و توسعه در سال ۱۸۷۵ ایجاد شد. رونمایی از این محصول، شروع عصری جدید را در صنعت برق نوید میداد. در واقع توانایی تولید و توزیع انرژی الکتریکی در مقیاسهای بزرگ، شتابی زیاد به صنعت برق جهان داد. پس از این اتفاق، مهندسی ولتاژ بالا حضور جدیتری در صنایع پیدا کرد. اولین استفادهها از این فناوری، به تامین روشنایی و فناوری درایورها (تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی) اختصاص داشت. ویلای زیمنس در شارلوتنبرگ در اول مارس سال ۱۸۷۹ به اولین ملک شخصی آلمان تبدیل شد که با انرژی برق روشن میشود. اتفاق مهم بعدی، یک هفته بعد و در جریان نمایشگاه تجاری برلین رخ داد. شرکت زیمنس و هالسکه در این نمایشگاه از اولین خط ریلی الکتریکی رونمایی کردند. خط ریلی آنها اولین در نوع خود بود که توسط یک منبع تغذیهی الکتریکی خارجی، تغذیه میشد.
حضور زیمنس در ایران
در کنار توسعهی فعالیتهای مهندسی و اختراع در حوزهی برق، ساخت و پیادهسازی خطوط تلگراف نیز به قوت خود باقی بود. شرکت آلمانی در سال ۱۸۶۸ در یک پروژهی عظیم مالی، فناورانه و لجستیکی شرکت کرد. پروژهای که با هدف پیادهسازی خط تلگراف بین اروپا و هند اجرا میشد. اجرای این پروژه، نیازمند مذاکرات متعددی بود که حضور بینالمللی برادران زیمنس به پیشرفت آن کمک شایانی کرد. ویلیام، مذاکرات لندن را پیگیری میکرد، ورنر در برلین و کارل نیز در سنپترزبورگ فعال بودند و والتر نیز برای پیشرفت پروژه در منطقهی ایران، به تهران آمد.
در مورد اولین سالهای فعالیت زیمنس در ایران، ارنست هولتزر نقشی اساسی داشته است. او در سال ۱۸۶۴ و برای آموزش مهندسان تلگراف ایرانی به کشور سفر کرد و فعالیت آموزشی خود را در دارالفنون پی گرفت. او مدیریت پیادهسازی خطوط تلگراف از کاشان تا اصفهان و از اصفهان تا آباده را نیز بر عهده داشت. با کمک او، ایران صاحب اولین خطوط تلگراف داخلی شد.
زیمنس در حال حاضر در ۴ حوزهی اصلی انرژی، صنعت، سلامت و زیرساخت فعالیت میکند. این شرکت در سرتاسر جهان حدود ۳۷۲ هزار کارمند دارد و آخرین آمار درآمدی آنها، حدود ۸۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۷ بوده است. برند زیمنس در حال حاضر در رتبهی ۴۸ برترین برندهای وبسایت فوربز قرار داشته و ارزشی برابر با ۱۲.۸ میلیارد دلار دارد. شعار سازمانی برند زیمنس در حال حاضر Ingenuity for Life (نبوغ برای زندگی) است.
سافت استارتر زیمنس (SIEMENS)
سافت استارترهای 3RW زیمنس برای کاربری های استاندارد
محل مصرف:
فن- ماشین های ساختمانی و تولیدی- پله برقی- سیستم های تهویه هوا- خطوط مونتاژ -دستگاه ها و ماشین آلات- پمپ ها- پرس ها- سیستم های حمل و نقل- کمپرسور ها و کولرها
سافت استارتر های 3RW30:
قابل استفاده برای راه اندازی و توقف نرم موتور های آسنکرون سه فاز
رنج کاری: تا 75 اسب بخار (56.25 کیلو وات)
سافت استارتر های 3RW40:
سافت استارتر های SIRIUS 3RW40 با توابع انتگرالی
- حفاظت ذاتی دستگاه با مدارات الکترونیکی
- محدود کننده جریان قابل تنظیم
رنج کاری: تا 300 اسب بخار (225 کیلو وات)
سافت استارترهای 3RW زیمنس برای کاربری های سنگین:
سافت استارتر های 3RW44:
محل های مصرف:
پمپ ها – کمپرسورها – سیستم های سرد خانه صنعتی – سیستم های انتقال – ابزار ماشینی – فن ها – سیستم های خنک کننده – انتقال آب – هیدرولیک –
علاوه بر راه اندازی و توقف نرم، سافت استارتر های SIRIUS 3RW44 توابع متعددی برای کاربری های سنگین و سطح بالا فراهم می کند
رنج کاری: تا 1600 اسب بخار (1200 کیلو وات)
بدون دیدگاه